Perut Lebih Lawas, Tiada Lagi Dilema Masalah Membuang

  • Encik Syaza Rakin, mempunyai masalah sukar membuang sebelum mengenali susu kambing Wildan.
  • Beliau mula mengamalkan susu kambing Wildan bermula Februari 2022 dan semenjak itu beliau mendapati proses pencernaan menjadi lebih baik, perut lebih lawas, pembuangan juga lancar setiap hari.
  • Susu Wildan menjadi kesukaan encik Syaza kerana mempunyai pelbagai pilihan perisa. Beliau menggemari perisa coklat kerana rasa coklatnya yang sedap dan juga Wildan berperisa Tamar.

Apakah Sains Mendokong Dakwaan Susu Kambing Dapat Bantu Atasi Sembelit?

Menurut kajian pada tahun 2018 yang dijalankan terhadap 20 bayi, najis bayi menjadi sedikit lembut pada lawatan kedua setelah diberi minum susu kambing berbanding ketika kajian bermula. 

Menurut kajian pada tahun 2022 ini juga, dianggarkan 40% daripada semua pesakit yang sensitif terhadap protein susu lembu dapat mentolenrasi dengan protein daripada susu kambing, justeru bermanfaat untuk orang yang mempunyai
penyakit seperti ekzema, penyakit pundi hempedu, gangguan pencernaan, kolitis, keasidan tinggi, migrain, asma, ulser perut, insomnia dan sembelit.

Susu Kambing Alternatif Terbaik Buat Mereka Yang Tak Gemarkan Serat

Tak semua orang gemarkan sayur atau rajin nak kupas buah. Kalau suka makan pun mungkin sibuk tak sempat nak buat penyediaan, ataupun terpaksa mengeluarkan kos yang tinggi untuk maintain diet yang tinggi serat ni.

Untuk anda yang mahukan solusi ekspress terhadap masalah sembelit dan masih mahukan penyelesaian secara alami semula jadi, susu kambing Wildan adalah pilihan yang tepat. Selain sedap dan tak hamis, penyediaannya juga lebih mudah.

 

Rangkaian Susu Wildan

  1. Untuk nutrisi seisi keluarga, anda boleh memilih Wildan Family.
  2. Untuk minda anak yang lebih cerdas dan tubuh badan yang lebih cergas, pilih susu Wildan ADEK, susu kambing dengan infusi vitamin A, D, E & K beserta DHA.
  3. Untuk ibu hamil dan janin, Mama Premium adalah seleksi yang lebih baik.
  4. Waladun junior, susu formula untuk bayi turut tersedia bagi yang memerlukan.
  5. Terbaru, Wildan turut mengeluarkan susu kambing segar Wildan Fresh, susu kambing dalam bentuk pouch yang pertama di Malaysia.

Wildan Family

Wildan ADEK

Mama Premium

Wildan Fresh

Suka artikel ini? kongsikan manfaatnya

Kongsi di FB
Twitter
Whatsapp
Telegram
Wildan Niaga

Wildan Niaga

Hampir sedekad menyebarkan manfaat dan kebaikan susu kambing. Wildan, jenama pelopor susu kambing Malaysia. Khasiat nutrisi lebih diyakini.

Komentar

Wildan Niaga Sdn Bhd
+60 19-965 3166
customercare@wildan.com.my

No. 32, Jalan 6/2
Kawasan Perindustrian PKNS
43300 Seri Kembangan
Selangor

Wildan Susu Kambing © 2013-2024 

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping